Programma 22-26 oktober 2014 -Cmine Genk

Wo 22 oktober om 19.00 uur: officiële opening van de tentoonstelling

Op woensdag 22 oktober vond de officiële tentoonstelling plaats. Kunstexpositie rond het thema transitie, waarbij we met een brede groep kunstenaars, amateurs en professionelen, uitnodigden om via bestaande of nieuwe kunstwerken in dialoog te gaan met ons thema. We hebben 40 artiesten bereid gevonden één werk tentoon te stellen. Vlaams Ombudsman Bart Weekers en schepen van cultuur van de Stad Genk, Annick Nagels, openden de expositie feestelijk in de inkomhal van de Barenzaal op C-mine, van 23 tot 26 oktober.  

Do 23 oktober om 18.00 uur Fundraising Dinner & Auction

Tijdens een fundraising dinner en veiling evenement op donderdag 23 oktober werden al deze werken te koop aangeboden. De opbrengst van de veiling is voor vzw Kleine Prins. De veiling werd in goede banen geleid door deurwaarder Jan Kerkstoel. Koen Vanmechelen wierp zijn licht op de verbindende kracht van kunst in transitie. Burgemeester Wim Dries van Stad Genk vertelde hoe C-Mine tot stand is gekomen en maakte parallellen met gezinnen in transitie. De Malle Koks zorgden voor een uniek culinair belevenis menu.

Zondag 26 oktober om 11.00 uur: familiedag

Op zondag 26/10 werden de Kleine Prins gezinnen uitgenodigd voor een ontspannende dag op C-Mine met een bezoek aan de Expeditie, workshops voor de kinderen, een quizz voor de ouderen. Het werd een gezellig samenzijn.

Zondag 26 oktober om 16.30 uur: Academische Zitting

Eveneens op zondag 26/10 rondden we het lustrum af met een academische zitting waarbij we ingingen op verleden, heden en toekomst van vzw Kleine Prins. We maakten de link met het thema Transitie. De kinderen kregen een actieve rol op het podium van de grote theaterzaal van C-Mine en werden hiertoe voorbereid in vijf workshops: toneel, dans, muziek, schilderen, circus. Vlaams Minister van Welzijn, Jo Vandeurzen, lichtte zijn beleid en visie toe en maakte de verbinding met organisaties als vzw Kleine Prins. De academische zitting werd voorbereid samen met het Universitair Ziekenhuis van Leuven, waarmee vzw Kleine Prins nauw samenwerkt.

Deze realisatie werd mogelijk met de steun van

Leave a Reply

*